torstai 22. elokuuta 2013

maastoo--

Menin tännää tallille joskus vähä vaille neljä ja siivosin karsinan, lisäsin purut ja hain sitte baronin sisälle, ja yritti vaa yhesti vetää ruoholle. Tallissa harjailin Baronin nopeasti ja laitoin suojat sen jalkoihin. Sitten laitoin satulan sen selkään, paroni vähän äksyili mutta ei pahasti. Kiinnitin satulavyön ja laitoin korvahupun ja suitset baronin päähän. Äiti olikin sitten tullu tallin pihalle oottamaan ja nousin ulkona selkään ja kiristin vyön + säädin jalustimet.

Mentiin eka pyörätietä jotaki vähä päälle kilometri ja käännyttiin vasemmalle hiekkapätkälle ja me ravattiin se, baroni otti yhessä välissä laukkaakin.. Seuraava pätkä oli soratietä jossa me mentiin ravia ja käyntiä. Sitte käännyttiin oikeelle sellasta polkua ja mentiin taas soratietä ravissa ja sitte oikeelle hiekkatielle jossa ravattiin ja laukattiin yks pätkä. Sitten tuli taas asfalttia ? ja mentiin sellasta tietä vähä matkaa käyntiä ja sitte vasemmalle yks pätkä ravia. Sitte mentiin oikeelle sellasta leveää hiekkalenkkiä joka laukattiin, ja lujaa! se oli aika pitkä se hiekkasuora. Baron vähäsen välillä säikky.

Sitten käveltiin sellasta tietä ja ravattiin hiekkasuoraa ja käännyttiin vasemmalle ja siinä ravattiin sellane pätkä ja sitte tuli oikeelle sellanen toinen ravipätkä ja en muista mihi sitte mentiin mutta ainaki lopuksi mentiin sellasta soratietä jossa on keskellä ruohoa nii siinä ravia ja sitte tuli sellane metsäpolku nii se käyntiä ja sitte sellane hiekkasuora laukkaa ja ravia vielä pikkupätkä. Sen jälkeen käännyttiin vasemmalle ja käveltiin siinä autotien reunaa noin 2 kilometriä tallille.

Tallilla otin baronilta varusteet pois ja vein sen tarhaan, veti ruoholle pari kertaa. Elli sitte kysy voisinko mennä sypellä nii elli haki sypen tarhasta ja harjasin sen käytävällä ja elli laitto varusteet (oon lyhyt! xd) ja sitte elli talutti sypen pihalle ja punttas mut selkään ja lähettiin kentälle. Kentällä menin alkukäynnit ja ravit, Syppe oli melko laiska ja hidas :D. Ravailin alussa aika paljon ja taivuttelin syppeä ja sitte otin laukannostoja käynnistä. Sypellä oli tosi pomputtavat askeleet xd Laukkailin jonku verran ja menin kaheksikkoa ravissa.

Kävelin vielä välissä ja elliki kävi sypellä ratsastelemassa vähä aikaa ja sitte menin kaheksikkoa jossa oli kaks puomia, eka ravissa ja siinä kohtaa syppe vähäsen säikky jotaki. Menin vielä puomeja laukassa ja pari laukanvaihtoa. Sitte ravasin ja loppukäynnit. Lähettiin sitte talliin.

Tallissa Elli otti Sypeltä varusteet pois ja laitto karsinaan, nii mää laitoin baronille ruuat valmiiksi ja soitin äitin hakemaan. Sitte ku äiti tuli nii laitettiin vielä vedet ja heinät. Sitte lähettiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti